18.07.2020

Pismo Bogu in Njegov odgovor

Najprej je bilo med češčenjem Najsvetejšega poslano pismo Bogu in čez dva dni, med praznovanjem ZAVEZE, je prispel njegov odgovor.

163_6343.JPG

Živijo Bog,

Kako si? Kako gre večnost? Ti moram povedati, da imamo trenutno na Zemlji kar krizo s tole korono, ampak saj se držimo. Trenutno sem v Stržišču in veliko razmišljam o tebi, o sebi, o nama. Med uro tišine se mi je porodilo nekaj vprašanj. Bi mi pomagal? Me boš spremljal na poti iskanja resnice?

Danes sem odprla Sveto pismo in prvo ime, ki sem ga zagledala, je bilo Noe. To pa je bil poseben človek. Si vedel, da je bil star več kot 600 let, ko je gradil ladjo? Na svetu je bil zato, da je rešil stvarstvo. Kaj pa jaz? Kaj je moje poslanstvo? Zakaj si me ustvaril?

Si moraš misliti koliko živalskim vrstam je pomagal? Sloni, žirafe, da ne govorimo o ovcah in ovnih. Mogoče pa je pozabil na mamute in so zato izumrli. Jaz bi tudi rada pomagala svetu. Kako naj to naredim Bog? Kako naj jaz pomagam svojemu bližnjemu in naravi?

Prejšnji teden sem videla mavrico in sem se spomnila nate Bog, na Noeta in na vajino zavezo. Mami se je pohecala, da bi morala iskat zaklad na koncu mavrice, ampak meni se zdi, da je že sama zaveza dovolj velik zaklad. Kako pa kaj najina zveza? Kako trdna je? Kako jo lahko utrdiva?

Prosim pomagaj mi, da te bom bolje slišala. Včasih se mi zdi, da je najina povezava še slabša kot signal v Stržišču. Mi boš dal kakšen znak, da si tukaj, da me slišiš in razumeš?

Hvala ti, mogoče te res ne slišim vedno, ampak vem, da boš vedno tu zame, da bdiš nad menoj, da me imaš rad takšno kot sem in me podpiraš, da sem vedno boljša. Prosim pozdravi vse moje tam gor in prosim nikoli me ne zapusti.

Rada te imam,
Tvoja hči.


Dragi moj otrok,

zelo sem bil vesel, ko sem v nabiralniku zagledal tvoje pismo. Vsa pisma mi zelo popestrijo večnost, tako da mi kar napiši še kdaj. Vedno, ko boš imela vprašanje, me vprašaj in obljubim, da te bom spremljal pri iskanju resnice. Jaz sem zelo dobro, še posebej zdaj, ko vidim, kako zelo uživaš v Stržišču.

Lepo, da si odprla Sveto pismo, upam, da vedno najdeš kaj novega, kar te nagovori. Kar se tiče tvojega vprašanja o tvojem poslanstvu upam, da mi ne zameriš, če ti odgovorim s priliko. Mi pravijo, da sem na Zemlji kar znan po njih. Živela sta dva človeka, ki sta se odpravila v jamo. Oba sta si prižgala veliko svečo, ki jima je svetila v temi. Prvi je srečno prišel iz jame in luč mu ni nikoli ugasnila. Pri drugem pa je zapihal nežen veter, in ker sveča ni gorela dovolj močno, jo je piš ugasnil. Človek je tako ostal brez svetlobe, sam v smrtni senci. Ti si kot ta sveča. Svetiš ne samo zase, ampak tudi za druge. Bodi luč v temi in pazi, da bo tvoja vera dovolj močna, da je ne bo ugasnil že majhen vetrič.

Seveda vem koliko živalskim vrstam je pomagal Noe, saj jih imam vse preštete. Glede pomoči svetu naj te ne skrbi, toliko kot vidim, da te. Tudi svečka je majhna, a naredi veliko dobrega. Tako lahko tudi ti z malimi dejanji spremeniš svet. Ozri se okoli sebe in boš videla pomoči potrebne. Si pomislila, da bi vstala prej in zbudila Jožeta, da ne bi zamudil na jutranje molitve? Ali pa da bi vzela podsedalnik še za koga drugega in ne samo zase? Tudi majhen plamen lahko vžge velik ogenj.

Upam, da mi ne bo Tomaž zameril, ker si bom sposodil njegove besede za tvoje naslednje vprašanje. Najina zveza je kot sveča. Bolj kot je močna svetleje gori, ko pa narediš greh plamen ugasne. Ampak naj te ne bo strah. Jaz bom vedno tik poleg tebe in ti bom ponudil vžigalice.

Za tvoje zadnje dvome ti bom povedal prispodobo. Človek je hodil svojo pot življenja in na koncu je pogledal nazaj na svoje stopinje. Včasih so bile dvojne, včasih pa samo ene. Drugi par je bil moj. Človek me je vprašal: »Zakaj je ponekod samo en par stopinj? In to ravno takrat, ko sem te najbolj potreboval.« Nežno sem mu odgovoril: »Sin moj, tisti par stopinj je moj, ko nisi zmogel več sam, sem te nosil.« Tako tudi ti zaupaj, da vem kaj delam in da ti želim le najbolje. Ne nehaj verjeti vame, tako kot ne nehaš verjeti v sonce, ko je zunaj noč.

Tudi tebe tvoji pozdravljajo, ponosni so na to kakšna odgovorna mlada dama si postala. Pogumno stopaj naprej in jaz te ne bom nikoli zapusti.

Bog


Neža G.