26.12.2005

Mlajša zakonska skupina

Marija ali Miran nekaj dni pred tretjo nedeljo v mesecu vztrajno pošljeta SMS na vsaj osem telefonskih števil z vabilom na srečanje mlajše zakonske skupine.

Po resnem druženju pa vedno sledi še malo zakuske

Nikoli se ne pozabita povprašati po zdravju naših otrok, saj je to najpogostejši razlog, da župnišča v Vremah – občasno pa tudi kakega drugega primernega prostora - ne napolni vseh dvajset otrok in šestnajst njihovih staršev. Občasno se nam pridruži tudi Lojze.

Naj bo bolezen ali zdravje, sonce ali sneg, pa je na srečanju vedno naš duhovni vodja Tomaž in preko njegovega duhovništva Bog.

Bog je prva in najpomembnejša skupna točka druženja, zato svoja srečanja začenjamo z večernicami. Ob knjigi Aktualnost poslanstva spoznavamo drugo točko našega druženja: Kristusovo Cerkvijo. Kljub neznatni in drobni vsebini je potrebno precej razmišljanja, da ugotovimo, na kakšen način vse, kar je msgr. Dominiqe Rey povedal v nekaj stavkih, prenesti tudi v svoje življenje.

Seveda pa se našega druženja ne drži samo resnost in dostikrat se po "uradnem" delu še malo zaklepetamo. Kljub temu pa čas hiti in otroci nas kar prehitro spomnijo, da se nedeljsko popoldne počasi bliža h koncu in se bo potrebno posloviti.

Pa saj ostanemo v stiku. Čez en mesec pa se spet vidimo. Če vas je zamikalo, se nam pridružite? Prostora ne bo zmanjkalo.

D&P