Srečanje, Znamenje, Daritev, Zaveza

Velika noč 2018

Kristus je vstal!
Voščila Popotnikov.

Središče verovanja je v tem, da verujemo v Kristusa, ki je trpel in umrl za nas, potem pa premagal smrt in zaživel za vedno, da bi nam zagotovil to srečo, ki je po človeško še slutimo ne. (Vinko Kobal)

Stopimo z Gospodom na pot trpljenja in umiranja staremu človeku, da se bomo na velikonočno jutro srečali z Vstalim in bili deležni rojstva novega, odrešenega človeka! Veselo in blagoslovljeno veliko noč vam želim!
Tomaž Kodrič

Kristus je vstal, zares je vstal! Aleluja!

Naj nas upanje, da je vedno z nami, spremlja v veselih in težkih trenutkih vsakdana.
družina Čajko

Podbrčani s svojimi tirolskimi predniki
so pogosto uporabili vmesni glas med c in č, s in š in z in ž,
zapisalo pa se je - "Gre ta avtobuš na mošt (Most)?" -
odgovor je bil "Ne, na nafto."

Sosedje Bohinjci oponašajo: Krištuš je u-štal,
u-štali bomo tudi mi - in jim s tem uspe
mistično združiti božič in veliko noč .

Kdor jemlje vse zelo zares, ima pogoste velike tedne -
če ne goji zamer in skuša razumeti:
Saj ne vedo, kaj delajo!
ga čaka vstajenje . . .
Vinko Kos

Bodimo veseli vstalega Kristusa in ponesimo to veselo novico, da smo odrešeni vseposvod tam, kjer je še ne poznajo in ne živijo. Bodimo velikonočni, veseli kristajni na katere čaka ta svet in naš Gospod, da bo po nas lahko delil ljubezen in veselje. Blagoslovljene praznike želim in naj vaše srce in duša v veselju poje letošnjo: alelujo!
Katarina Zupančič

Ni ga tam.vstal je že v našem krstu.
Blagoslovljeno veliko noč!
Rafko Klemenčič

Majhen korak za človeka, velik za človeštvo. Te besede bi rad dal v usta prvemu, ki je stopil v prazen grob. (Njeno oz. njegovo ime bom izpustil, da se ne zamerim kateremu od evangelistov.) To je bil korak, ki ga dotedaj ni naredil še nihče. Nikoli ni še nihče prišel v tako drugačen svet. Odslej naprej pa vemo, da nam je hoditi tam, kjer smrt več ne vlada, pač pa diši po življenju. Hvala ti Kristus za dar tvojega vstajenja. Veselo alelujo vsem.
Primož Erjavec

Dragi prijatelji,
ne vem ali so kriva leta ali lenoba, vendar letos nisem še napisala niti enega velikonočnega voščila. Hvala Bogu za internet in Katarino, ki povezuje in nas spodbuja k pisanju. Vsi ste v mojem srcu in za vas vse gredo prošnje k našemu skupnemu nebeškemu Očetu. Da bi živeli v velikonočnem veselju trdno zasidrani v veri. Da ne bi nikoli izgubili upanja in da bi drug drugega osrečevali z deli, ki jih poraja Ljubezen.
Kristus je vstal in vstali bomo tudi mi. Aleluja! Veselimo se!
Nada Merljak

Dragi prijatelji Popotniki,

po trpljenju velikega petka in grobni temini velike sobote, pride velika
noč. Na nas je, da verjamemo Kristusu, da je zares vstal.
Verjemimo mu in veselimo se z Njim,
Damjana in Primož

Dragi prijatelji na Poti!
Kaj naj vam letos voščim ob prazniku ljubezni, trpljenja, smrti in vstajenja? Rad bi vam zaželel, da bi skupaj z menoj vsaj malo razumeli in odstrli kopreno Božje skrivnosti, ki je skrita mogočnim in prevzetnim, razodeta, (do neke mere) pa malim in ponižnim v srcu. Želim vam, pristnega upanja- tistega upanja, ki v Vstalem Zveličarju prenavlja kamnita srca v čuteča, ki vidi, kar je očem skrito in ki se raduje življenja. Želim vam moči za vsakdanje izzive, tiste moči, ki jo podarja nedoumljivost praznega groba in vstajenjska Aleluja. Tiste moči, ki jo prinaša vstali Jezus, ko opogumlja: «Ne bojte se!«
Želim vam, da bi zmogli verjeti, da je On res tisti, ki je vzel na svoja ramena vse naše padce, sebičnosti, razočaranja, bolezni, poželenja, jezo… Da bi zmogli verjeti, da nas razume in nas potrebuje, da smo njegovi ljubljeni bratje in sestre. In navsezadnje, da bi lahko zapeli ob velikonočni mizi:
Tu z nami je Bog
tu z nami sedi
mi čutimo ga
On z nami drži!

Veselo Alelujo želim,
Drago Kozinc

11.04.2018

STRŽIŠČE 2018

V gibanju POT v poletnih tednih pripravljamo tedne duhovnosti in dneve zbranosti za dijake, študente, izobražence, mlade pare, zakonce, družine in druge odrasle. Rdeča nit letošnjih tednov bo ZNAMENJE. Branje in razumevanje znamenj človeku pomaga razviti verski čut. Lepo povabljeni!!
19.04.2018

Šola skupnosti

Četrta priložnost za srečanje na "Šoli skupnosti" bo od 4. do 6. maja 2018.
19.04.2018

Družabno srečanja na prvi šmarnični dan

Na god sv. Jožefa Delavca, 1. maja, vas vabim, da skupaj vstopimo v Marijin mesec maj. Zato dobrodošli na družabno srčanje, ki bo v Podnanosu.
30.03.2018

Romanje v Emavs 2018 nekoliko drugače

Velikonočni ponedeljek je že nekaj let "rezerviran" za romanje v Emavs. Naš "Emavs" bomo letos doživeli nekoliko drugače (zakaj izveš na samem romanju). Vabim vas v Podnanos ob 14.00.
25.01.2018

Svetopisemki maraton 2018

"Čujte in molite" Mt 26,41

05.01.2018

Sveta maša za našega duhovnega očeta

Na dan, ko se spominjamo rojstva g. Vinka Kobala, 19. januarja, bomo v Podnanosu ob 18.00 darovali sveto mašo, pri kateri se ga bomo spomnili in Bogu zahvalili za vse milosti in darove, ki nam jih je in ji še naklanja po tem njegovem izvoljencu.
01.10.2017

Študentska skupina POT

V simpatičnih prostorih župnišča župnije Ljubljana - sveti Jakob ima svoj dom študentska skupina gibanja POT. Srečevali se bomo vsak ponedeljek ob 20.00.