Srečanje, Znamenje, Daritev, Zaveza

Božična voščila Popotnikov

Moje, tvoje, naše želje, hrepenenja ob prazničnih dneh, meni, tebi, vsem nam, ki smo na Poti...

Dogodek božične noči nas tudi letos vabi, da skupaj s pastirji zapustimo udobje varnih ognjev in se po poti znamenj podamo do Novorojenega. Pojdimo skupaj! Bo lepše! Dragi POTniki, voščim vam milosti, miru in radosti, ki jo podarja novorojeno Dete, naj vas Njegov blagoslov spremlja tudi takrat, ko boste o vašem srečanju z Otrokom pripovedovali drugim.
Blagoslovljen božič!
Tomaž Kodrič

Komur je (bilo) dano pričakovati prihod otroka,
tistemu je čas adventa prisoten (živo v spominu).
Vsak otrok je božji (sin ali hči). Kolikor bolj jemlje svoje poslanstvo
zares, toliko bolj gotovo ga čakata Getsemani (Gath-Šmane je
v aramejščini oljčna stiskalnica, kraj stisk, torej) in Golgota.
Gulgalta (aram.) je Lobanja.

V nas je položeno teženje k lepemu, dobremu - kalokagathia. Spominjamo se tega (raja) in živimo od pričakovanja te neločljive enosti.
Kjer jo (za)slutimo, tja se (za)ženemo in ko se z njo (z)družimo,
smo blaženi. A to so oaze v puščavi naših dni.

Verjetno je človek bitje, ki "teži". Dokler ne doseže tega, kar želi.
Mir, ki ga ta svet ne more dati. A Si vis pacem, para bellum,
za mir se je vojskovati - z nemirom v sebi in okoli sebe.
Vojščak ceni in doseže mir. Džihad je notranji boj.
Pacifist, ki je mehkužnejši od elitnih rodov
vojske, ni niti sebi niti drugim prepričljiv.
Mir, ki je nujna, a ne trajna dobrina,
naj bo te temne dni še bolj z nami!

Betlehem (Bet Lehem /hebr./ Hiša kruha,
Bajt Lahm /ar./ - Hiša mesa) brez slutnje Golgote
je eno samo sladkasto razneževanje.
Krep(k)ost pa dajo samo vsi okusi.
Bog žegnaj!
Vinko Kos

Dragi prijatelji!
Božje stopinje so nam, navadnim zemljanom pogosto nerazumljive, velikokrat pa njihov pravi pomen samo slutimo. Spust božjega Sina iz nebeških dvorov v sam hlev zato, da se preko križa spet povzpne v slavo, je milo rečeno osupljiv, hoja za njim pa drzna pustolovščina, res! In vendar: nemirno je naše srce, dokler se ne spočije v Njem.
Bratje in sestre, dovolimo Novorojenemu, da na poti od jasli do križa vstopi v naše domove in prebiva z nami. Naj nas spremlja vedno in povsod. Pot z njim je bolj varna in prijetnejša, upanje, da kdaj dospemo do Cilja pa naj zori v Ljubezni. Bagoslovljen božič.
Nada in Lojze

Božji mir in veselje, ki so ga oznanjali angeli, tudi midva podarjava v teh milostnih dneh!
Niko in Irena Ličen

Dragi sopotniki,
Naj se Božje Dete rodi v vsakem domu, naj nas razveseli in opogumi! Da bomo lahko s Cankarjem rekli, »da je svetla in hrepenenja vredna vsaka daljava, naj se ozre človek v preteklost ali v prihodnost.« Vse dobro vam voščiva,
Slavica in Jože Ilc

"Božič prinaša nepričakovane spremembe življenja. In če želimo mi živeti božič, moramo odpreti srce ter biti pripravljeni na presenečenja, to je na nepričakovano spremembo življenja." (papež Frančišek)
Dragi Popotniki, letos naju nagovarja papeževa spodbuda in jo želiva živeti najprej midva in naša družina. To spremebo pa želiva tudi vam, ki ste naši bratje in sestre v Kristusu in smo skupaj z vami na Poti.
Blagoslovljena Novost, ki prinaša novo življenje.
Katarina in Marko Zupančič

Vsem voščim nepopoln božič! Od kod iščemo popolnost od sebe, od drugih? Zakaj mora biti delo popolno zaključeno do praznikov? Ker hrepenimo po ljubezni. In občutki, oh ti občutki. Od kod to, da moramo za praznike končno priti do dobrih občutkov? Svet jih kar zahteva od nas. Oče nam daje Sina, da bi nas od jasli dalje osvobodil od popolnosti. Brez njega niti ne vemo, da je iskanje popolnosti le nadomestek za nekoč izgubljeno ljubezen.
Voščim vam, da ne bi iskali stanja, ampak se podali na pot. Naj tvoji bližnji v teh dneh občutijo, da so zaradi Kristusa rešeni tudi vaših pričakovanj.
Rafko Klemenčič

Kaj zaželeti ob prazniku rojstva Jezusa Kristusa? In komu zaželeti? Po navadi voščimo slavljencu. Jaz pa naj bi voščil Vam, ki s tem rojstvom nimate nič skupnega. Ali pač?
Marsikdo bi rekel, narobe svet. In na nek način je res tako. Kajti silna žeja po ljubezni, sprejetosti, biti slišan in odrešen v nas poraja vprašanja, ki jih je najlažje zadušiti s tatovi pozornosti, z »nimam časa«, z omamo, begom pred stvarnostjo. In to ubogo dete je privekalo na svet v smrad živalskih iztrebkov, položeno na slamo, da nas odreši te silne žeje! Prišlo je na svet, da nam reče: » Imam te rad takšnega kakršen si! Ljubim te v vsej tvoji grešnosti, bolečini in hrepenenjih.«
Želim Vam, da te Jezusove besede v vas prebudijo Novega človeka!
Blagoslovljene praznike.
Drago Kozinc

Srce je polno, besed pa ni! Pa saj jih ni treba. Jasli so dovolj zgovorne, in Prvorojenec vsega stvarstva, ki je preskočil vse človeške normative in mimo vsake logike, prve smehjaje svojega Kraljevskega visočanstva začel deliti v štali. Saj ni res, pa je! Tudi vse ostalo kar je sledilo.
Mir v srcu in veselje voščim vsem!
Janja Istinič

Vsem nam voščim tistega razločevanja, v katerem nam je zgled Devica Marija, ki je ob oznanjenju prepoznala Božji glas in se mu pustila voditi. Zaradi njene »vodljivosti« praznujemo Jezusovo rojstvo. Na današnji dan, štefanovo – dan samostojnosti, nam voščim tudi veliko konkretne ljubezni do domovine, tudi to, da bi to ljubezen znali prenašati na mlajše rodove, dokler so nam, hvala Bogu! dani. In želim nam veliko korajže in optimizma v prihajajočem letu. Mirjam Sterle

10.01.2019

Šola skupnosti

Na dan, ko bomo praznovali kuturni dan, se bomo srečali na tretji Šoli skupnosti.
09.01.2019

Sveta maša za našega duhovnega očeta

Na dan, ko se spominjamo rojstva g. Vinka Kobala, 19. januarja, bomo v Podnanosu ob 18.00 darovali sveto mašo, pri kateri se ga bomo spomnili in se Bogu zahvalili za vse milosti in darove, ki nam jih je naklanjal in jih še vedno naklanja po tem svojem izvoljencu.
07.01.2019

Svetopisemki maraton

Svetopisemski maraton bo letos potekal pod naslovom: "Nič ne skrbite!" ( Flp 4,6 )

01.10.2018

Študentska skupina POT

V simpatičnih prostorih župnišča župnije Ljubljana - sveti Jakob ima svoj dom študentska skupina gibanja POT. Srečevali se bomo vsak ponedeljek ob 20.00.