Napovednik dogodkov

Fotograf v Vatikanu

Sinodalni očetje mladim: Ste sedanjost in bodite svetlejša prihodnost (Vir: Radio Vatikan)

»Na vas, mladi z vsega sveta, se sinodalni očetje obračamo z besedo upanja, zaupanja in tolažbe. Te dni smo zbrani, da bi poslušali glas Jezusa, »večno mladega Kristusa ter v Njem prepoznali vaše številne glasove, vaše vesele vzklike, trenutke tožbe in tišine.« S temi besedami se začenja pismo sinodalnih očetov mladim ob zaključku XV. generalnega zasedanja redne škofovske sinode o mladih, ki je od 3. do 28. oktobra potekalo v Rimu. Pismo sinodalnih očetov mladim je bilo prebrano pred sklepom in blagoslovom svete maše v baziliki sv. Petra.
Vemo za vaše notranje iskanje, veselje in upanje, bolečine in stiske, ki povzročajo v vas nemir. Želimo si, da bi sedaj prisluhnili naši besedi. Hočemo biti sodelavci vašega veselja, da se bodo vaša pričakovanja spremenila v ideale. Prepričani smo, da ste se s svojo voljo do življenja pripravljeni zavzeti, da vaše sanje postanejo konkretnost tako v vašem bivanju kot v človeški zgodovini.

Naj vam naše slabosti ne vzamejo poguma in naj krhkost ter grehi ne ovirajo vašega zaupanja. Cerkev vam je mati, ne zapusti vas. Pripravljena vas je spremljati na novih poteh, na višinskih stezah, kjer Sveti Duh močneje veje ter odnaša stran meglo ravnodušnosti, površinskosti in obupanosti.

Ko je svet, ki ga je Bog tako ljubil, da mu je podaril svojega Sina Jezusa, sklonjen na stvari, takojšen uspeh, užitek ter tepta najslabotnejše, mu vi pomagajte vstati ter mu usmeriti pogled na ljubezen, lepoto, resnico in pravičnost.

En mesec smo hodili skupaj z nekaterimi izmed vas ter z mnogimi drugimi, povezanimi z nami preko molitve in dobrohotnosti. Sedaj želimo nadaljevati pot na vsakem koncu zemlje, kamor nas Gospod Jezus pošilja kot učence-misijonarje.

Cerkev in svet nujno potrebujeta vaše navdušenje. Postanite sopotniki najslabotnejšim, najbolj krhkim in tistim, ki jih je ranilo življenje.

Ste sedanjost in bodite svetlejša prihodnost.

oktober 2018


07.11.2018

Šola skupnosti - pripravili se bomo na vstop v adventni čas

505_0503.JPGNaše srečanje, druženje, paraznovanje nedelje Kristusa Kralja in priprava na vstop v adventni čas bodo zaznamovali drugo "Šolo skupnosti".
01.10.2018

Študentska skupina POT

V simpatičnih prostorih župnišča župnije Ljubljana - sveti Jakob ima svoj dom študentska skupina gibanja POT. Srečevali se bomo vsak ponedeljek ob 20.00.
30.03.2018

Romanje v Emavs 2018 nekoliko drugače

Velikonočni ponedeljek je že nekaj let "rezerviran" za romanje v Emavs. Naš "Emavs" bomo letos doživeli nekoliko drugače (zakaj izveš na samem romanju). Vabim vas v Podnanos ob 14.00.