Utrip Gibanja Pot

Fotograf v Vatikanu

Sinodalni očetje mladim: Ste sedanjost in bodite svetlejša prihodnost (Vir: Radio Vatikan)

»Na vas, mladi z vsega sveta, se sinodalni očetje obračamo z besedo upanja, zaupanja in tolažbe. Te dni smo zbrani, da bi poslušali glas Jezusa, »večno mladega Kristusa ter v Njem prepoznali vaše številne glasove, vaše vesele vzklike, trenutke tožbe in tišine.« S temi besedami se začenja pismo sinodalnih očetov mladim ob zaključku XV. generalnega zasedanja redne škofovske sinode o mladih, ki je od 3. do 28. oktobra potekalo v Rimu. Pismo sinodalnih očetov mladim je bilo prebrano pred sklepom in blagoslovom svete maše v baziliki sv. Petra.
Vemo za vaše notranje iskanje, veselje in upanje, bolečine in stiske, ki povzročajo v vas nemir. Želimo si, da bi sedaj prisluhnili naši besedi. Hočemo biti sodelavci vašega veselja, da se bodo vaša pričakovanja spremenila v ideale. Prepričani smo, da ste se s svojo voljo do življenja pripravljeni zavzeti, da vaše sanje postanejo konkretnost tako v vašem bivanju kot v človeški zgodovini.

Naj vam naše slabosti ne vzamejo poguma in naj krhkost ter grehi ne ovirajo vašega zaupanja. Cerkev vam je mati, ne zapusti vas. Pripravljena vas je spremljati na novih poteh, na višinskih stezah, kjer Sveti Duh močneje veje ter odnaša stran meglo ravnodušnosti, površinskosti in obupanosti.

Ko je svet, ki ga je Bog tako ljubil, da mu je podaril svojega Sina Jezusa, sklonjen na stvari, takojšen uspeh, užitek ter tepta najslabotnejše, mu vi pomagajte vstati ter mu usmeriti pogled na ljubezen, lepoto, resnico in pravičnost.

En mesec smo hodili skupaj z nekaterimi izmed vas ter z mnogimi drugimi, povezanimi z nami preko molitve in dobrohotnosti. Sedaj želimo nadaljevati pot na vsakem koncu zemlje, kamor nas Gospod Jezus pošilja kot učence-misijonarje.

Cerkev in svet nujno potrebujeta vaše navdušenje. Postanite sopotniki najslabotnejšim, najbolj krhkim in tistim, ki jih je ranilo življenje.

Ste sedanjost in bodite svetlejša prihodnost.

oktober 2018


01.10.2018

Študentska skupina POT

V simpatičnih prostorih župnišča župnije Ljubljana - sveti Jakob ima svoj dom študentska skupina gibanja POT. Srečevali se bomo vsak ponedeljek ob 20.00.
20.08.2018

Vidno znamenje Božje ljubezni in usmiljenja

V majhni vasici Stržišče so v času od 15. do 22. julija potekale duhovne vaje za študente in izobražence, katerih sem se udeležila tudi sama. Rdeča nit premišljevanj, odkrivanj, branj in zavestnega sprejemenja so bila “ Znamenja “.
Z njimi smo se srečevali skozi cel teden; gledanje filma o Svetem Ignacijem Loyolskem, sredin pohod na Črno Prst, skupinsko delo pripravi sv. maš, plenuma in navsezadnje pomoč pri hišnih opravilih in smejanju ob pomivanju posode, kavi in piškotih po končani molitvi v tajništvu.
01.08.2018

Blagoslovljen teden

Hvaležna sem za blagoslovljen teden v Stržišču, o katerem še vedno razmišljam. Zelo me je nagovorila pristnost in iskrenost prisotnih, lepo je, ko si lahko zaupamo, pomagamo in se podpiramo med seboj. Rada bi pohvalila ravno pravo razmerje med razumevanjem/usmiljenjem in strogostjo/odločnostjo ter med humorjem in resnostjo. V tem tednu sem na lastni koži in tudi na obrazih drugih začutila, kako velika je moč molitve.
13.08.2018

Prvič na tednu duhovnosti

V nedeljo, ko smo odhajali na teden duhovnosti, nisem vedela, kaj naj pričakujem in na nek način me je bilo tudi strah, kajti čutila sem, da me bo ta teden zelo zaznamoval.
13.07.2018

Doživeti znamenje

V nedeljo dopoldne še nisem vedela, ali bom letos šla v Stržišče na teden duhovnosti. Noben od prijateljev se ni odločil iti v Stržišče, zato tudi jaz nisem vedela, če bi šla. A eno od znamenj mi je nekako namignilo, zraven je pomagala tudi mami, naj grem v Stržišče.
07.08.2017

Navidez naključna srečanja so izhodišče za uresničevanje skrivnostnega načrta. (Srečanje, str. 7)

Nedeljsko jutro, 18. junija. Z velikimi pričakovanji sem vstopil v to nedeljsko jutro. Obhajali smo šagro (žegnanje) ob godu sv. Vida in prvi župnijski dan. Vse je teklo kot namazano: zadnje priprave, prva maša na sosednji župniji in nato slovesno bogoslužje v cerkvi sv. Vida. Srce mi je zaigralo od veselja, ko se je po maši napolnilo župnijsko dvorišče in smo začeli s kosilom. Vse se je odvijalo kot smo načrtovali in si želeli. Prepričan sem bil, da je v mojih rokah tako tisti dogodek kot tudi vsi v prihodnje.