Utrip Gibanja Pot

STRŽIŠČE 2018

V gibanju POT v poletnih tednih pripravljamo tedne duhovnosti in dneve zbranosti za dijake, študente, izobražence, mlade pare, zakonce, družine in druge odrasle. Rdeča nit letošnjih tednov bo ZNAMENJE. Branje in razumevanje znamenj človeku pomaga razviti verski čut. Lepo povabljeni!!
1. teden od 1. do 8.7., dijaki, vodita Tomaž Kodrič in Vinko Lapajne

2. teden od 8. do 15.7., dijaki, vodita Slavko Rebec in Cvetko Valič

3. teden od 15. do 22.7., študentje in izobraženci; vodijo Tomaž Kodrič, Primož Erjavec in Alan Tedeško

4. teden od 22.7. do 29.7., dijaki; vodijo Jože Pegan, Marko Kos in Jože Pacek

5. teden od 29.7. do 5.8., dijaki; vodijo Jože Jakopič, Rafko Klemenčič, Sandi Skapin in Danilo Kobal

Fantje in dekleta v parih: od nedelje, 12. 8. ob 18h do srede, 15.8. ob 15h vodi Slavko Rebec

Družine, zakonci in drugi odrasli:

I. vikend od 9. do 12.8.; vodita Rafko Klemenčič in Milan Stepan

II. vikend od 16. do 19.8.; vodita Lojze Milharčič in Danilo Kobal

Začetek vikendov v četrtek ob 17 h do nedelje dopoldan.
Za otroke poskrbljeno varstvo in program. Za to delo prisrčno vabljeni prostovoljci-ke.

Zaključno srečanje bo na Sveti Gori, 19. avgusta 2018

Bodimo pozorni na znamenja, ki nas kličejo, odpirajo za tisto VEČ, kar nam želi Kristus podariti tudi v letošnjem poletju.
Sprejmimo ta Božji predlog!

Prispevek za teden duhovnosti je 65,00€. V gibanju Pot se zavedamo stiske mnogih družin. Zato bomo družinam, iz katerih prihaja več mladih na tedne duhovnosti, omogočili manjši prispevek: za drugega člana 45,00 €, za tretjega 30,00 €.

S seboj prinesite osebne stvari. Sv. pismo, pribor za pisanje (notes), spalno vrečo ali rjuhe, opremo za enodnevni izlet v hribe (dobre čevlje), kakšno glasbilo in praznično obleko za sobotno praznovanje.

Prijave: Danilo Kobal, tel.: 05/380 85 10; 041/860 640 ali danilo.kobal@vrn.si
01.08.2018

Blagoslovljen teden

Hvaležna sem za blagoslovljen teden v Stržišču, o katerem še vedno razmišljam. Zelo me je nagovorila pristnost in iskrenost prisotnih, lepo je, ko si lahko zaupamo, pomagamo in se podpiramo med seboj. Rada bi pohvalila ravno pravo razmerje med razumevanjem/usmiljenjem in strogostjo/odločnostjo ter med humorjem in resnostjo. V tem tednu sem na lastni koži in tudi na obrazih drugih začutila, kako velika je moč molitve.
13.07.2018

Doživeti znamenje

V nedeljo dopoldne še nisem vedela, ali bom letos šla v Stržišče na teden duhovnosti. Noben od prijateljev se ni odločil iti v Stržišče, zato tudi jaz nisem vedela, če bi šla. A eno od znamenj mi je nekako namignilo, zraven je pomagala tudi mami, naj grem v Stržišče.
23.06.2018

"Prijatelj,globlje poglej!"

Ob 27. rojstnem dnevu naše domovine Slovenije in ob sto letnici smrti Ivana Cankarja.

27.05.2018

Pridiga Jožeta Jakopiča na obletni maši

Zbrali smo se na 17. obletnici smrti duhovnika in našega velikega prijatelja Vinkota. Učil nas je kako prepoznavali v sebi Kristusa in stalno obnavljali notranji odnos z Njim, po katerem bi bil prepoznaven v svetu tudi danes.

01.10.2017

Študentska skupina POT

V simpatičnih prostorih župnišča župnije Ljubljana - sveti Jakob ima svoj dom študentska skupina gibanja POT. Srečevali se bomo vsak ponedeljek ob 20.00.
07.08.2017

Navidez naključna srečanja so izhodišče za uresničevanje skrivnostnega načrta. (Srečanje, str. 7)

Nedeljsko jutro, 18. junija. Z velikimi pričakovanji sem vstopil v to nedeljsko jutro. Obhajali smo šagro (žegnanje) ob godu sv. Vida in prvi župnijski dan. Vse je teklo kot namazano: zadnje priprave, prva maša na sosednji župniji in nato slovesno bogoslužje v cerkvi sv. Vida. Srce mi je zaigralo od veselja, ko se je po maši napolnilo župnijsko dvorišče in smo začeli s kosilom. Vse se je odvijalo kot smo načrtovali in si želeli. Prepričan sem bil, da je v mojih rokah tako tisti dogodek kot tudi vsi v prihodnje.