Utrip Gibanja Pot

01.10.2018

Študentska skupina POT

V simpatičnih prostorih župnišča župnije Ljubljana - sveti Jakob ima svoj dom študentska skupina gibanja POT. Srečevali se bomo vsak ponedeljek ob 20.00.
20.08.2018

Vidno znamenje Božje ljubezni in usmiljenja

V majhni vasici Stržišče so v času od 15. do 22. julija potekale duhovne vaje za študente in izobražence, katerih sem se udeležila tudi sama. Rdeča nit premišljevanj, odkrivanj, branj in zavestnega sprejemenja so bila “ Znamenja “.
Z njimi smo se srečevali skozi cel teden; gledanje filma o Svetem Ignacijem Loyolskem, sredin pohod na Črno Prst, skupinsko delo pripravi sv. maš, plenuma in navsezadnje pomoč pri hišnih opravilih in smejanju ob pomivanju posode, kavi in piškotih po končani molitvi v tajništvu.
01.08.2018

Blagoslovljen teden

Hvaležna sem za blagoslovljen teden v Stržišču, o katerem še vedno razmišljam. Zelo me je nagovorila pristnost in iskrenost prisotnih, lepo je, ko si lahko zaupamo, pomagamo in se podpiramo med seboj. Rada bi pohvalila ravno pravo razmerje med razumevanjem/usmiljenjem in strogostjo/odločnostjo ter med humorjem in resnostjo. V tem tednu sem na lastni koži in tudi na obrazih drugih začutila, kako velika je moč molitve.
13.08.2018

Prvič na tednu duhovnosti

V nedeljo, ko smo odhajali na teden duhovnosti, nisem vedela, kaj naj pričakujem in na nek način me je bilo tudi strah, kajti čutila sem, da me bo ta teden zelo zaznamoval.
13.07.2018

Doživeti znamenje

V nedeljo dopoldne še nisem vedela, ali bom letos šla v Stržišče na teden duhovnosti. Noben od prijateljev se ni odločil iti v Stržišče, zato tudi jaz nisem vedela, če bi šla. A eno od znamenj mi je nekako namignilo, zraven je pomagala tudi mami, naj grem v Stržišče.
07.08.2017

Navidez naključna srečanja so izhodišče za uresničevanje skrivnostnega načrta. (Srečanje, str. 7)

Nedeljsko jutro, 18. junija. Z velikimi pričakovanji sem vstopil v to nedeljsko jutro. Obhajali smo šagro (žegnanje) ob godu sv. Vida in prvi župnijski dan. Vse je teklo kot namazano: zadnje priprave, prva maša na sosednji župniji in nato slovesno bogoslužje v cerkvi sv. Vida. Srce mi je zaigralo od veselja, ko se je po maši napolnilo župnijsko dvorišče in smo začeli s kosilom. Vse se je odvijalo kot smo načrtovali in si želeli. Prepričan sem bil, da je v mojih rokah tako tisti dogodek kot tudi vsi v prihodnje.