26.02.2020

Pepelnica

Razmišljanje iz mojega dnevnika ob današnji Božji Besedi.

gf_krizani_3436.jpg

Danes začenjamo štiridesetdnevni post - čas milosti, spreobrnenja. V hvalnicah skupaj s Cerkvijo molim:
"Kot veličastna krona boš pred Gospodom, kot kraljevski okras pred svojim Bogom" (Iz 61,3).
Jaz sem lahko kraljevska krona, kraljevski okras?! Lahko sem okras, ki krasi Kralja, in moj Kralj si Ti, Kristus Gospod. Uaaaau!

Stopam na pot, ko si želim biti kepa zlata, ki se mora preizkusiti v ognju, in se taliti, da bo Gospod (iz mene) oblikoval krono, kraljevski okras, da bom smela biti Njegova umetnina, okras.

"Pretrgajte svoja srca ..." (Jl 2,13)
Kako naj pretrgam svoje srce? Ko se zazrem, skupaj s Teboj, v svoje srce in ga pretrgam skupaj s Tvojo roko, čutim in vidim, da iz te pretrganosti zazija velika rana, revščina, priteče kri jeze, razočaranja, zapuščenosti, ki jih spremlja velika bolečina. Razgaljena sem.

Gospod, moje srce utripa, ker mi življenje podarjaš Ti. Moje srce je prostor, kjer si želiš biti Kralj Ti, in Tebi, svojemu Kralju, želim biti krona, kraljesvki okras, venec.
Kako lepo me besede prerokov Izaija in Joela povežejo s Teboj, Gospod. Hvala Ti.
Vabiš me, da Ti v postu predam svoje srce ...

"Tedaj se je Gospod vnel za svojo deželo in se je usmilil svojega ljudstva." (Jl 2,18)
Gospod, skupaj s prerokom Joelom prosim tudi jaz za našo deželo, deželo, v kateri živim, delam, pričujem, ljubim, se učim, rastem v veri, upanju in Ljubezni ... Prosim, molim ... Naša dežela potrebuje usmiljenje, kliče in hrepeni po njem. Naše ljudstvo, naš narod potrebuje spravo, usmiljenje, dobrega voditelja, novega Mojzesa, ki bo naš narod odvedel v obljubljeno deželo. Smo še na poti ... Manjka nam še 11 let (svetopisemsko) .

V današnjem evangeliju me dvakrat svariš, naj ne bom hinavec v molitvi in postu.
Dragi moj Oče, ki si na skirvnem, ki si Kralj mojega srca, želim biti s Teboj vsak dan svojega življenja, ki si mi ga še namenil tukaj. Želim si širiti Tvojo Ljubezen in biti vesela, ne čemerna. Naj vsak človek, ki me sreča ali z mano govori, živi in dela, čuti in vidi veselje, katerega izvir si Ti.

Bodi z nami in nam vsak dan posta pošlji svoj blagoslov, da bomo skupaj s Teboj vstajali vsak iz svojega "groba".

Katarina Zupančič