18.07.2020

Vtisi Stržišča 2020

Že tretje leto zapored sem se udeležil tedna duhovnosti v Stržišču. Mislim sem, da sem doživel že vse, ta misel me je hitro minila. V tednu nas je bilo kar 27 udeležencev. Bil sem malo vznemirjen zaradi tako velike skupine. A me ni skrbelo, saj sem imel odlične voditelje, ki so me vodili v pravo smer.
Naslov tedna je bila »zaveza«. Proti koncu tedna je bilo očitno, da smo poslušali gospoda Tomaža, saj smo se vsi dobro ujeli in spoprijateljili. S pomočjo Boga in našega pridnega dela smo leteli skozi teden. Seveda tedna duhovnosti brez kakšnih lumparij ni. Malo smo morali Tomažu kodrati lase, ker smo mu mogli pokazati, da ga imamo radi.

V tednu sem ugotovil, kako je pomembna ta naša zaveza. Nisem niti pomislil na vse vezi, ki sestavljajo zavezo. Sprva sem si mislil, kot zaveza med prijateljema, a to ni niti približno to. Zavezani smo na vse in ni človeka brez zaveze. A ta teden sem ugotovil, katero zavezo morem utrditi in to je zaveza med mano in Bogom. Ta zaveza se potem nadaljuje na vse ljudi in s to zavezo gradimo ljudstvo. Ljudstvo, ki širi Božjo besedo.

V tem prvem tednu sem spoznal, kaj so pravi prijatelji in nikoli nisem sam. Vedno bom imel nekoga, ki bo ob meni. Kot udeleženca me je najbolj pritegnilo petje. Pri zavezi ima petje kar velik pomen, saj se nihče nebo izoliral pred drugimi, če bo pel. Ob petju vsi pridejo skupaj in se združijo v zbor, SKUPNOST. Navdihnila me je tudi pesem SKUPAJ, saj me sporoča, da tudi, če smo sedaj narazen, smo skupaj zaradi zaveze. Hvala vsem, ki ste mi pokazali pravo pot in polepšali teden.

Andraž Premrn