01.11.2020

Vsi sveti

Dragi naši sveti,

467_6714.JPG

ki ste že prestopili prag smrti in stopili v Večnost.

V teh dneh se na Vas obračam z vsakodnevnimi prošnjami in zahvalami.

Prosim za vse bolne, ki so zaradi virusa covid 19 v večji nevarnosti in trepetajo in prosijo za ohranitev svojega zdravja, življenja. Naše bolnišnice in domovi za ostarele in njihovo osebje delajo v nezavidljivih okoliščinah in se srečujejo z nečloveškimi napori. Verujem, da prosite skupaj z nami za naše "prvoborce". Izprosite jim obilje moči in blagoslova pri njihovem služenju najšibkejšim.

Zdi se, da je stiska, v kateri smo zaradi epidemije, še bolj stisnila ljudi s preizkušnjami, da se odpirajo ranjeni, zlomljeni odnosi zakonov, družin, sorodstva, Cerkve, politike ... Ko se spuščam v dialog z ljudmi, sem previdna in zelo pozorna, ker vem, da imamo zelo različne poglede, vedenje, informacije o epidemiji in o tem, kako jo s skupnimi močmi omejiti ter hkrati ohraniti svoje in naše skupno zdravje. Ob takšnih pogovorih se učim spoštovanja, ponižnosti, sočutja in potrpežljivosti in jih zmorem speljati samo v imenu Ljubezni.

Dragi naši vsi sveti, zahvaljujem se Vam, da nas spremljate in prosite za nas in za naš svet, da v naše odnose prinašate mir in zaupanje v Gospoda, za kar prosim/-o vsak dan.

Tudi če ne moremo k sv. maši v naše cerkve, lahko v molitvi vstopamo v Večnost in se duhovno srečamo z Vami in danes na tako lep, prazničen, Vaš dan, slavimo Gospoda skupaj z Vami: "Svet, svet, svet si Ti Gospod, Bog vsega Stvarstva. Polna so nebesa in zemlja tvoje slave. Hozana na višavah!"

Lepo praznujte/-mo!

Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas.

Katarina Zupančič